Vertigo tedavi uygulaması altta yatan soruna göre tedavisi planlanan bir alandır. Vertigo, genellikle baş dönmesi olarak isimlendirilmektedir. Birçok hastalık buna yol açabilmektedir. Bu hastalıkların önemli bölümü işitme organlarıyla ilişkilidir.
Vertigo tedavi uygulaması, tibbi ilerlemeler neticesinde gün geçtikçe daha etkili bir hâl almaktadır. Hastalar bazen baş dönmesinin işitme organlarıyla olan ilgisini bilemediklerinden farklı branşlarda şifa aramaktadırlar. Eğer böyle bir sorundan kaynaklı vertigo yaşıyorsanız ya da altta yatan sebep bir türlü bulunamadıysa uzman bir odyologdan randevu almayı düşünebilirsiniz.
Vertigo Nedenleri
Odyoloji, işitme organı kaynaklı sorunlarla ilgilenen bir bilim disiplinidir. Vertigonun bu organlarla ilişkili bazı sebepleri şöyle sıralanabilir:
- Orta kulak enfeksiyonu
- Tinnitus (kulak çınlaması)
- Meniere hastalığı
- İç kulağı etkileyen hastalıklar (akustik nörinom gibi)
Peki vertigo tedavisi nasıl yapılır? Hastalar vertigo tedavisi var mı? Sorusunu sıkça yöneltmektedir. Tedavi, hastalığın sebebini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Örneğin orta kulak enfeksiyonu için antibiyotikler kullanılmaktadır. Orta veya iç kulakta iyileşmeyen bir enfeksiyonun varlığında cerrahi tedavi gerekebilmektedir. Tinnitus veya bir işitme kaybı varsa işitme cihazı önerilebilmektedir.
Pek çok hastanın vertigo kendi kendine geçer mi? Vertigo tedavisi egzersizleri nelerdir? Ya da vertigoyu tetikleyen yiyecekler nelerdir? Benzeri soruları sıkça araştırdığı göze çarpmaktadır. Vertigo rahatsızlığında doğru ve etkili bir tedavi alabilmeniz için, uzman bir odyologdan randevu almanız tavsiye edilmektedir.