İşitme sorunları, kulak ve kulağın herhangi bir bölümünde ya da beynin ilgili alanlarında bir hasar oluştuğunda, geçici ya da kalıcı olarak yaşanabilmektedir. İç kulak aynı zamanda bir denge organı olduğundan; buradaki sorunlar dengeyi ve yürüyüşü de etkileyebilme potansiyeline sahiptir.
İşitme sorunları doğuştan gelebileceği gibi sonradan da oluşabilmektedir. Doğuştan ve kalıcı bir sorun yaşayan insanlar, işitme engelli olmaktadırlar. Bu engelin düzeyi ve tedavisi için uzman bir odyologdan yardım almanız tavsiye edilmektedir.
Denge sisteminde meydana gelen sorunlar, vertigo adı verilen baş dönmesine de yol açabilmektedir. Bu ayrıca pek çok farklı hastalığın da belirtisi olabilmektedir. İşitme ve denge sorunlarını ele alan bilim dalı odyolojidir.
İşitme kaybına yol açan etkenler nelerdir? Günümüzde çok sık araştırılan konulardan biri olmuştur. Kulağın az duyması, tinnitus (çınlama) gibi yaygın işitme sorunlarının tedavisinde işitme cihazları kullanılabilmektedir. Hangi tip işitme cihazının daha uygun olduğu, psikolojik işitme kaybı, ani işitme kaybı ya da yaşlılığa bağlı işitme kaybı gibi sorunların doğru teşhisi ve rehabilitasyonu için uzman odyolog Nur Baykal ile iletişime geçebilirsiniz.